.

Waarom chippen zo belangrijk is !

Beste Helga en co ,

Zoals beloofd stuur ik jullie even mijn verhaal op ter bedanking voor de opvang die jullie doen. Ik heb ook nog brieven gekregen vanuit frankrijk van de chip-centrale dat Ralph gevonden is.

Eerst en vooral wens ik de mensen waarbij Ralph gelogeerd heeft en DOD te bedanken voor hun werk en zorg! Dankzij hen heb ik mijn lieve Ralph terug. 

Onze Ralph is geboren in Frankrijk, waar wij werkten op dat ogenblik. Hij was een kitten van een wilde poes . Hij was zo groot als mijn hand :-). 

Ik heb hem verzorgd , laten inenten en laten chippen (in frankrijk) . Hij is een speelse, lieve en aanhankelijke kat, maar ook een sociale met andere katten ( hij zorgde ervoor dat de wilde katten van zijn eten kon eten ! ) en ook een goede jager (Hij bracht vanalles mee naar huis). Hij was gewoon van met ons de rit belgie-fr te doen en hij had dus 2 huisjes waar hij het heel gewoon was. Eind juli 2013 zat ons werk in Fr erop en zijn we teruggekomen naar Belgie.  

Eind augustus 2013, op een gewone avond roep ik hem binnen en hij staat zo nog naar me te kijken en loopt door ... ik zeg nog : ok , dan zie ik je morgen... . maar ik heb hem niet meer gezien... 

Ik had flyers gemaakt en rondgestuurd , asiel en dierenartsen gecontacteerd, rondgevraagd , ik riep hem ook nog weken na zijn verdwijning savonds in de hoop dat hij terug kwam. 

14 dagen geleden heb ik de laatste beetjes eten dat ik nog had bewaard voor Ralph , mocht hij plots nog aan de deur staan, aan onze buurvrouw gegeven voor haar poes mimi. Ik had de hoop opgegeven.

Maar ik kreeg maandagochtend telefoon uit Frankrijk. Ik was eerst een beetje verward , maar toen ze de naam Ralph zei : dacht ik : hoe weet jij de naam van mijn kat? . 

Ik kreeg een telefoonnummer dat ik kon bellen waar hij was gevonden. 

Ik wist niet waar ik het had ! Hij is 7 maand weg geweest ! 

Hij had de laatste 14  dagen bij een gezin met andere poezen geweest maar die mensen konden hem niet langer opvangen doordat ze een hondje hebben met problemen. Die mensen hebben DOD gebeld en de rest van het verhaal is geschiedenis... 

De mensen van DOD zijn onmiddellijk met  hem naar de dierenarts geweest , waar bleek dat hij helemaal in orde was EN gechipt ! Het was een franse chip dus hebben die mensen van DOD wel veel moeite gedaan om naar Frankrijk te bellen en door te geven dat hij was gevonden. MAAR hij is daardoor wel terug bij mij !

Ralph zat in een mooi ruim en proper hok waar hij plaats had om te spelen, te eten en slapen bij DOD . Hij zag er geweldig uit! 

Hij is nog niet veranderd sinds ik hem voor het laatst zag, misschien een beetje verkalmd , maar tis nog altijd hem. Hij loopt nog steeds mee aan en voor  mijn voeten overal waar ik ga, komt nog altijd knuffelen, daagt nog altijd een beetje uit ....  :-)  . Ik vraag me nog steeds af waar hij al die tijd heeft gezeten. Wij zijn van Waregem en hij is gevonden in Zulte. 

Het is simpelweg een mirakel ! En dankzij mensen en groeperingen als DOD is dit mogelijk ! 

Hier nog enkele foto's van Ralph in zijn "jonge" jaren... zie wat een schatje hij was ... en is ...  Je zult zien dat hij "magerder" was :-).

Nog es een dikke merci !

mvg

Annelore

Beschrijving

Beschrijving

Beschrijving

Ralph nu, na 7 maanden terug !!!