.

Tommeke

Tommeke is hier al goed thuis en kent zijn snoepjes al goed.

De deuren naar de slaapkamers krijgt hij zelf open. We hebben er al veel mee moeten lachen

't Is een engeltje in huis.

Zita

Zita is de baas in huis.

En ze slaapt gezellig in het bed van haar baasje !

Rooney (Ozzy)

Hallo,

Ik ben Rooney en werd als kitten opgevangen in de VZW 'Dier onder dak'.Op een dag kwam er een gezin langs om de poezen te bekijken in deze VZW. Dit gezin kreeg een mooie rondleiding zodat ze iedere poes individueel konden bewonderen. Daarvan heb ik optimaal geprofiteerd door hun aandacht te trekken. Ondanks het feit dat het 'dinner-time' was, strekte ik mij liever uit op de benen van Pascal (nu mijn allerliefste baasje), want ik voelde de warmte die dit gezin uitstraalde. Door dit te doen, kreeg ik alle aandacht van hen en besloten ze om mij te adopteren.

Eenmaal aangekomen in mijn nieuwe thuis, was ik enorm nieuwsgierig.Ik ben terecht gekomen in een huis met veel ruimtes, veel krabpalen, veel speelgoed en ook waren er nog andere poezen, maar dat stoorde mij niet. Ik heb niet eens gegromd of geblazen naar hen, steeds stapte ik fier naar hen toe met mijn staart in de lucht om nieuwe vriendschappen aan te gaan.

Na een tijdje had ik door wanneer het etenstijd was voor ons. Dus als ze 5 minuutjes te laat zijn met het eten, dan loop ik spinnend rond hun voeten om ze te laten merken dat het etenstijd is.

Ik heb soms vreemde gewoontes maar mijn baasjes aanvaarden mij zoals ik ben en hebben soms lachbuien met mijn doen. Zo verzamel ik graag mijn speelgoed in mijn mandje(ah ja, ik kan het afpakken, dus is het van mij hé) Een pluimstokje of muis aan hengel is niet veilig voor mij, daar loop ik mee rond in het ganse huis.

Tijdens de feestdagen was de kerstboom een nieuwe leuke speeltuin.Al die bollen die glanzen kreeg ik er deftig af. Jammer dat die boom niet stevig zat wat die is een paar keer omgevallen toen ik er in sprong. Tijdens die feestdagen heb ik gezien wie mijn allerbeste maatje is, dat is Jonesy. We zijn als 4 poten op 1 buik en ik geef hem graag een wasbeurt.

Ook heb ik sinds een paar dagen een nieuwe gewoonte: nl. in de lavabo gaan zitten tot dat ze het water laten lopen, dan maak ik mijn pootjes nat en dat voelt lekker fris aan.

Graag zou ik de medewerkers van VZW 'Dier onder dak' willen bedanken dat ze mij gered en opgevangen hebben, dankzij hun ben ik een fiere, trotse en sterke kater.
En ik wil hen laten weten dat ik hier goed zit en dat ik alles krijg wat ik maar kan wensen.

Met vriendelijke groeten
Rooney en zijn baasjes.

Levi

Ik laat u nog eens iets weten over Levi.
Hij heeft echt nergens schrik van. Wanneer hij affectie wil (en dat is 23u/24u) en hij krijgt niet onmiddelijk aandacht, dan maakt hij dat graag duidelijk en bijt hij eens in je hand.
Wat hij ook graag doet is op het toetsenbord van onze laptops zitten. Hij kent al heel wat trucjes om allerlei programma's te blokkeren op de computer en hij doet dat meestal door met zijn hele lichaam uitgestrekt op het toetsenbord te gaan liggen.
Alles wat wij eten, vasthouden,... moet hij eens met z'n poten aanraken. Staat er bijvoorbeeld een schaaltje nootjes op tafel, dan moet hij daar persé eentje uitnemen zoals een aapje dat doet. Hij wil het nooit opeten, maar wél eens vasthouden.
's Avonds komt hij in de sofa op je buik liggen en begint hij aan zijn dagelijkse tapdans. Dan beweegt hij voor een dik kwartier zijn pootjes op en neer.
Sinds kort hebben we een open aquarium en blijkbaar vindt hij het vissenwater beter dan het water in zijn bakje. Daarom moeten we nu elke dag de aquarium bijvullen.
Zijn typische manier van doen, de blik in zijn ogen, zijn bijt-momenten,... dat alles maakt dat je niet kwaad op hem kan zijn en je geen moment met hem verveelt. Echt een fantastisch dier!

Taico

Taïco heeft al helemaal de draai gevonden in zijn nieuwe gezinnetje.
Overdag spelen met alles wat hij maar kan vinden en 's avonds lekker mee in de zetel naar televisie kijken met de kindjes.
Het is een echte schat!

Milly

Hier een beetje nieuws van Milly, die ik op 16 februari geadopteerd heb. Ze stelt het heel goed en is een heel lieve en sociale kat. Ze vindt het heerlijk om het hele huis door te crossen. Kamer in, kamer uit, trap op, trap af. En ook met de krabpaal amuseert ze zich. Maar het liefst speelt ze gewoon met een krakend papiertje. Ze voelde zich vanaf de eerste dag thuis. Ze gaat ook buiten op mijn koertje / tuintje waar ze zich uren amuseert met naar de vogels te kijken en insecten te vangen. Ze durft voorlopig niet via de boom naar de omringende koertjes, waar ik niet rouwig om ben. Zo kan ze ook niet verloren lopen. Met de kater van de buren klikt het jammer genoeg niet, maar dat ligt niet aan haar. Zij stapt er telkens weer onbevreesd en vriendelijk op af, maar krijgt meestal een grom en een slag van zijn poot. Hopelijk komt dat nog in orde.
Ze heeft wel een paar eigenaardige trekjes. Ze is gek op water, en stopt ook telkens haar pootje in haar waterkom. En als ze eet krabt ze met haar poten zoals in de kattenbak, heel vreemd. Ze vindt het ook geweldig om zo dicht mogelijk tegen mijn gezicht te liggen : op mijn hoofd, in mijn hals, op mijn schouder…en maar spinnen.
Ik denk dat ze zich hier wel goed voelt, en ben blij dat ik haar geadopteerd heb.

Tuur

Het is al eventjes geleden, maar hier nog een update van onze tuur, die ondertussen al is uitgegroeid tot een echte kater (in mini-formaat) =)

Tuur is nog steeds een schat van een poesje! Hij is ongelofelijk sociaal, niet alleen naar ons toe, maar ook naar de kinderen van de buren waarbij hij elke dag gaat spelen in de tuin. Het zijn 2 kleine kindjes die het fantastisch vinden om tikkertje te spelen met hem, en hij geniet ongelofelijk van al die extra aandacht! Ook bij ons krijgt hij graag alle aandacht =) Hij volgt ons een hele dag door. 's Morgens komt hij vanaf het licht wordt miauwen aan onze slaapkamerdeur, tot we opstaan. Daarna gaat hij mee op de badkamer en gaat hij in zijn hoekje liggen tot we gewassen zijn en naar beneden gaan. Dan gaat hij aan het schuifraam staan om buiten te mogen en gaat hij op stap voor een paar uurtjes, om daarna moe maar voldoen in't slaap te vallen naast ons in de zetel of op de stoelen van de keuken. Als we dan 's avonds terug naar boven gaan om te slapen, gaat hij steeds mee om afscheid te nemen. Hij gaat opnieuw op de badkamer liggen, tot we gaan slapen. Eventjes een afscheids-miauw-serenade en dan terug naar beneden om zalig te gaan slapen in de zetel =)

Het is echt fantastisch om te zien hoe aanhankelijk hij geworden is. We zouden hem voor geen geld meer kunnen of willen missen, onze kleine witte!
In bijlage vind je enkele foto's van hem tijdens zijn favoriete bezigheden: tv-kijken, boomklimmen, ravotten, slapen, knuffelen, os spelen bij de kerststal, ... Niet te hard verschieten hé, want hij is nogal veranderd hoor =) Een echt katerkopje nu!

Veel lieve groeten en een pootje van Tuur en zijn vriendje Evarist !

Snoetje

Dag liefste pleegmoeke Helga,
Hier uw allerliefste Snoetje II vanuit mijn nieuwe thuis.
Op zaterdag 3 maart ben ik op de hoeve vertrokken, met mensen die ik van haar noch pluim kende, en dan nog in een auto. O dat was moeilijk, dus heb ik mijzelf de hele weg goed laten horen ! Mijn nieuwe vake en moeke probeerden mij te troosten : moeke stak haar vinger door de tralie van mijn reismandje, zodat ik mijn kopje tegen haar vinger kon vleien, dat hielp ! Onderweg heeft mijn vake nog een kokosmat voor mij gekocht met "welcome" en een poezen-pootje erop, zo welkom was ik !
In mijn nieuwe thuis heb ik mij eerst verstopt, onder de kast. Toen werd ik gelokt met een koekje, en deze lekkerbek kon daar natuurlijk niet aan weerstaan. Enkele uren later lag ik al in de zetel te rollebollen en te spinnen met de pootjes in de lucht ! Wat waren mijn vake en moeke content ! Laat op de avond gingen ze slapen, en ik mocht ondertussen in de grote living blijven. Daar ben ik heel braaf geweest, tot 5u 's morgens. Toen ben ik even in paniek geschoten, en ben ik beginnen wenen. Moeke en vake zijn dan naar beneden gekomen om mij te troosten. Die troost had ik alleen maar in de eerste nacht nodig !
Mijn moeke doet niets liever dan mij pakken en vertroetelen en met mij spelen, en ik ben daarbij altijd heel voorzichtig met mijn scherpe nageltjes. Soms gaat moeke op haar hurken zitten, en dan kruip ik meteen door haar benen door, leuk ! In het begin had ik niet door hoe fijn je met een balletje of met een noot kunt spelen, maar nu wel ! Het spelletje "pak de muis" met de wollen muis vind ik de max, ik spring daarbij tot op de hoogste vensterbank, en dat is hoog ! Maar na een tijdje heb ik daar wel genoeg van, ik ben immers ook graag op mezelf, ik kan heel erg genieten van rustig rondkijken, ook naar buiten, en rustig rondwandelen in huis.
Mijn vake en moeke zijn een kamertje helemaal voor mij aan het maken, voor 's nachts. Bovenaan op hun "to do"-lijstje staat een mega coole klim- en speeltoren, ik ben benieuwd !
Moeke heeft heel gezellige mandjes gezet, op verschillende plaatsen, maar eerlijk gezegd, ik ga liefst in de schuif met zachte, warme sokken slapen ;-).
Mijn vake en moeke zijn heel blij met mij, ze krijgen dan ook heel veel warme likjes en liefdesbeetjes.
Mijn moeke denkt nog vaak aan Juleske. Het liefst van al had ze ook Juleske nog geadopteerd, om mij een speelkameraadje te geven... Spijtig e, vooral voor Juleske... We hopen en duimen dat alle poesjes een even lieve en knusse thuis vinden !
Liefste pleegmoeke Helga, bedankt voor alle goede zorgen, en ook voor de extra geruststelling die mijn nieuwe moeke nodig had bij mijn buiknaadje !
Dikke lik van je schattebout, Snoetje II

Levi

Het gaat zeer goed met Levi.

De eerste avond was hij natuurlijk onder de indruk van alles en ook de dag daarop was hij nog een beetje bang. We hebben hem dan ook zoveel mogelijk met rust gelaten, zodat hij de nieuwe omgeving rustig kon verkennen. 's Avonds begon hij wel al eens van achter de zetels te komen en hebben we hem kunnen aaien. Zaterdagmorgen kwam hij al om aandacht vragen en zaterdagmiddag was mijn zus teruggekomen van skivakantie en Levi kwam spontaan op haar schoot zitten. In de namiddag heeft hij wat geslapen en 's avonds was hij weer wat actiever. Vanaf zondag begon hij meer en meer door het huis te lopen en verstopte hij zich niet zo dikwijls meer achter de sofa.
Die zaterdagavond hadden we hem ook laten kennismaken met onze honden (Duitse Herder en Golden Retriever, met onze Chihuahua had hij al eerder kennis gemaakt). Hij ging ze wat besnuffelen en had er geen schrik van. Ook de honden kijken er niet speciaal naar om. Dat was zeer fijn. Hij heeft niet naar hen zitten blazen. Onze Duitse Herder lijkt er zelfs eerder wat schrik van te hebben.

Ondertussen zijn we een week verder en ik moet zeggen dat het een zalige kat is! Mijn moeder, vader, zus, vriend, grootouders,... iedereen is er dol op. Het is zeker een kat met een uitgesproken karakter. Wanneer ik 's morgens opsta en de deur van de living opendoe, is het eerste wat ik zie: Levi. Hij komt direct kopjes geven en wil geaaid worden. Wanneer ik 's avonds thuis kom, staat hij weer paraat. Wanneer we dan aan tafel gaan, geef ik hem een potje nat voedsel.

Soms als ik naar hem kijk, kan ik in zijn ogen zien dat hij in zijn 'deugnieten-fase' is. Hij beweegt zijn staartpuntje dan op en neer. Als je hem dan aait, durft hij wel eens te bijten of te krabben, al denk ik wel dat hij dat soms doet om ons uit te dagen want 2 seconden later geeft hij dan opnieuw kopjes. Intussen voelt hij zich hier ook de 'heer des huizes' want hij legt zich soms gewoon languit gestrekt af in 't midden van de woonkamer terwijl wij hem bewonderen. Hij beweegt zich ook zeer zacht door het huis, je hoort hem eigenlijk niet lopen. We hebben hem ook al een paar keer gekamd terwijl iemand anders zijn kopje aait en dan maakt hij er geen probleem van dat we hem wat borstelen. Kortom: we hebben ons nog geen moment verveeld met Levi, het is een echte schat! We zouden hem niet meer kunnen missen.

Groetjes van Levi aan al zijn maatjes daar

Molly

Hier nieuws van de fiere eigenaars van Molly. Ze is een schatje, zit heel graag op de vensterbank naar buiten te kijken. Molly houdt van muziek, daar wordt ze echt rustig van en ze is een enorm knuffelbeest. 't Is een echte 'huiskat'. Ze ligt gezellig bij ons en ziet er heel gelukkig uit.

Ze is ook fotogeniek hè ;-)

Dizzy

Dag pleegmoeke Helga,

't is hier Dizzy'ke, ik stel het goed bij mijn vrouwke, ik was eerst wel beetje onwenning, maar heb mijn vrouwke wel al kopjes gegeven van de eerste dag, wij gaan zeker en vast dikke vriendjes worden. Ik eet ook flink, en ben een propere juffrouw en ga netjes in mijn kattenbak waar ik heel erg veel in graaf, en iedereen zal het geweten hebben als ik in mijn bakje geweest ben, vrouwke zegt dan stinkie winkie tegen mij, ik zou echt niet weten waarom …. :

Ik voel me nu al wat beter op mijn gemak en lig graag te soezen op de bureau of op de stoel, ik heb vandaag ook al fel gegromd van achter glas naar de buurpoes, ikke ben de baas, die grote poes niet. Ik heb ook heel veel speeltjes en zelfs een veldbedje aan het raam zodat ik naar buiten kan kijken.

Ik weet zeker dat ik hier veel knuffels zal krijgen en een gelukkige zelfzekere poes zal worden, maar zonder jouw goede zorgen toen ik ze meest nodig had, zou dit niet gelukt zijn, dus veel kopjes en knuffeltjes van Dizzy. Dank u voor wat je voor mij en mijn poezemaatjes gedaan hebt en nog steeds doet.

Happy en Lovely - nu Flavie en Noodles

Hier enkele foto's van onze tweeling Flavie (Happy) en Noodles (Loveley).
We zijn blij dat we ze alle twee genomen hebben, want samen zijn het echte speelvogels.
We hebben veel plezier met de twee deugnieten.

Cousteau (nu Wolly)

Schanulleke

Kato - nu Kitty

Pebbels

Ons Pebbeltje is helemaal genezen, en volgende week krijgt ze haar tweede vaccinatie. Dat ging niet vroeger omdat ze eerst volledig gerecupereerd moest zijn van haar operatie. Ze is heel hard gegroeid, omdat ze daar nu haar energie in kan steken. Ze weegt al 1,875kg. Ondertussen weten we ook wat "kattenkwaad" betekent, ik denk zelfs dat Pebbles dat uitgevonden heeft. Ze heeft al in mijn gordijnen en overgordijnen gehangen, springt op kasten en tafels, durft haar nagels aan mijn stoelen en zetels te slijpen, kortom het is een kapoen eerste klas! En dat terwijl ze een karrenvracht speelgoed heeft. Op enkele foto's is zo een schraal bruin "ding" te zien. Dat is haar lievelingsspeeltje, een struisvogel, maar dat is er amper nog aan te zien, want die heeft al heel wat meegemaakt. Het liefst legt Pebbles hem in het drinkbakje, en draagt hem dan kletsnat de living rond, ze is stapel op water!

Maloux - nu Lowie

Sorry dat het even duurde, maar hier toch een foto van Maloux (ondertussen Lowie).

Lowie is aan het uitgroeien tot een heel sociaal en snugger katje dat goed weet wat hij wil, en het ook kan laten blijken.

Filou

Een klein beetje nieuws van Filou.
Filou maakt het uitstekend, ze is een heel lieve kattin die graag likjes geeft maar een rasechte knuffelkat is het niet. Ze komt wel graag bij jou liggen maar enkel als zij daar zin in heeft.
Je wordt ook altijd overladen door likjes als je haar streelt.
Filou maakt het hier heel goed, ze kan door heel het huis rollen en rennen. Zo ook vindt zij de badkamer vaak es toegankelijk als ze in bad wil zitten.
De veluxramen zijn een minder succes, ze springt werkelijk tegen het raam om zo toch buiten te kunnen. Dus diemoeten dicht als ze in de buurt is.
Verder vindt ze het heel fijn om op haar dekentje te liggen maar ook de puzzel die nog op mijn bureau ligt is haar lievelingsplaats om op te zitten en languit te luieren.
Bij de dierenarts ging alles heel goed. Bezoek is ze niet gewend, dan gaat ze snel boven liggen.
Ze kan ook heel gek doen en maakt dan de meest acrobatische salto's.
Ze is een schat van een kat en ze praat ook wel vaak.
Het gaat heel goed met haar.
Bedankt voor de toffe momenten en de goede zorgen terwijl ze bij jullie verbleef.

Woepie - nu Fleur

Daaaaaaag lieve mama's van "Dier onder dak" !!!!!

Kennen jullie mij nog ? Ik ben jullie Woepietje . Hoe is het nog met jullie ? Alles kats ? Met mij wel hoor.
Rap eens een kattenbelletje om te laten weten dat ik het hier goed stel ! Ik ben hier echt zeer graag en amuseer mij te pletter. Mijn kalender is goed gevuld want ik heb zeer veel hobbies. Ik speel bijvoorbeeld zeer graag. Het is mij om het even waarmee, want naast mijn balletjes en (spijtig genoeg) nep muizen (awoe !!!) amuseer ik mij ook kostelijk met alles wat lintjes heeft alsook met tjoepkes van flessen. Heel plezant jong. Ik heb er zeker al zo een stuk of 50 onder de dressoir geshot. Dan weet mijn bazinnetje volgend jaar tenminste waarom ze grote kuis doet, hèhè . Met mijn rollertje dat ik van bij jullie heb meegebracht speel ik ook nog zeer graag.
Overdag heb ik geen tijd om te spelen ; ik moet het huis bewaken (een poes moet toch iets doen voor de kost). Om het nuttige aan het aangename te paren vlei ik mij ondertussen in de zon op de vensterbank. Dat vind ik heel leuk. Soms gebeurt het wel eens dat ik dan in slaap val, maar ja, de boog kan niet altijd gespannen staan he. Naast een gezonde dag- en nachtrust doe ik ook voldoende aan sport. Mijn favoriete sport is achter mijn zuster Poekie zitten. En die vindt dat precies nog plezant ook. Wij komen goed overeen, mijn zus en ik. Het is een hele brave. Sinds kort slaap ik in het grote bed met haar en mijn bazinnetje mag er dan ook bij liggen. Dat is gezellig. Af en toe vlieg ik wel nog eens in mijn oude kamer. Ik versta ook niet goed waarom hoor. Tja, mijn bazinnetje, het is soms een rare. Ze speelt zo dikwijls met mij maar als ik haar 's nachts eens wakker maak om een beetje te ravotten, dan wordt ze ineens kattig. Pff..... mensen.... probeer ze maar eens te verstaan hoor. Dan speel ik maar in mijn oude kamer. Kant mij schelen....
Als ik later groot ben, wil ik trouwens iets doen met binnenhuisdecoratie. Matten die recht liggen zijn ZOOOO saai en al die tierlantijn beeldjes op de kast, dat is toch al lang niet meer in de mode. Mijn motto : weg ermee !!! Planten vind ik wel leuk. Er staat er jammer genoeg maar één meer op de vensterbank en ik weet echt niet waarom. Met planten spelen is zoooo leuk, en zo leer ik nog iets over flora. Maar ja, niets aan te doen. Een kat kan nu eenmaal niet alles hebben he.
Het is hier ook goed van de kost. Ik eet nog steeds braaf mijn brokjes.... als voorgerecht..... en daarna eet ik mee van het bord van mijn zuster. Lekker vlees of verse vis uit een doos hihi.
Vorige week zijn we naar de dokter geweest. De reis was heel plezant. De dokter vond ik persoonlijk iets minder. Vies spul in mijn oren gekregen en voor de rest een "klein onderhoud". Ze zei dat ik er een gezond dingske uitzie dus das tof he.
Zo, ik ga nu maar afsluiten. Wat vinden jullie trouwens van mijn foto ? Sta ik er niet mooi op ? Misschien word ik later Poesdra Hoste of zoiets. Dat kan ook nog.
Vele groetjes aan jullie allemaal, poezemama's en bedankt dat jullie zo goed voor mij hebben gezorgd. Ook vele groetjes aan alle poezenkindjes.
Vele vele poezenlikjes van jullie kleine kapoen Woepie.Beste Helga, Lucrèce en alle andere poezenvrienden,

Inmiddels is Woepie al ongeveer anderhalve maand bij mij. Ik zie dat ze het erg naar haar zin heeft en zelf had ik me echt geen beter katje kunnen wensen. Ongelofelijk hoe ze op zo een korte tijd echt mijn hart gestolen heeft. Ze is heel heel lief en heel heel flink, op wat kattenkwaad na. (Maar daarom is ze ook een poes). Kortom ; we zijn nu al grote vrienden. Ook met de ander poes verloopt alles opperbest. Poekie laat Woepie (die ik Fleurtje heb herdoopt omdat de namen te goed op elkaar lijken - jammer overigens want Woepie paste heel goed bij haar) gewoon haar zotte zelf zijn. En als ze weer eens als een orkaan door de kamer raast dan krijg ik van Poekie zo een blik van "allez hup, daar gaan we weer". En anderzijds speelt Fleurtje met Poekie maar gunt ze haar ook haar rust. We stellen het heel goed samen en ik ben heel blij dat ik haar geadopteerd heb. Bij de dokter heb ik ook goed nieuws gekregen. Ze is gezond, alleen een beetje klein voor haar leeftijd, want haar hoektandjes zijn nog niet gewisseld. Sterilisatie zal ten vroegste voor januari zijn. Ik hou jullie op de hoogte.
Zo, genoeg voor vandaag, vele groetjes aan jullie allemaal !

Sally

Sally is hier vandaag 3 weken en de laatste week is ze enorm veranderd.

Ondertussen heeft ze al haar vaste plekjes gevonden.

Wat wij jammer vonden was dat ze ons niet opzocht toen wij 's avonds in de zetel of in de buurt waren. Wat ze daarentegen wel deed 's morgens.

De laatste week is ze enorm veranderd en loopt overal mee, ligt bij ons 's avonds en spint enorm, wat ze de weken ervoor weinig deed.

Ze heeft er ook een tweede naam bij gekregen Een poes luistert blijkbaar maar naar de laatste klanken) Het is dus Sally & Yanny.

Ze is ook verzot op kattenmelk.

Basje

Zoals beloofd stuur ik je nog eens wat foto's van Bas. Hij is ondertussen al niet meer het kleine poesje dat ik bij je ben komen halen hoor. hij doet het heel goed en is een echte knuffelkat en dat vinden we allemaal heel fijn. We zijn ook al een avontuurtje rijker; vorige week zijn we hem 2 dagen kwijt geweest en geloof het maar ik was er het hart van in. Gelukkig is hij terug terecht; we hadden briefjes met foto in de bussen in de buurt gestoken. En ja hoor, een mevrouw had hem in haar tuin zien lopen en naar een boerderij in de buurt gebracht omdat ze dacht dat het een afgezet poesje was. Zo is hij dan toch bij ons terug gekomen!!

Sita

Gisteren met Sita naar de dierenarts geweest voor een 2e inenting maar de dokter heeft geen risico willen nemen nadat ze er de vorige keer zo slecht op gereageerd had en heeft opnieuw maar een gedeeltelijke inenting gegeven en pilletjes meegegeven om gedurende 6 dagen te geven om het immuunsysteem in evenwicht te houden.

Ondertussen is ze wel flink gegroeid en is ze al 500 gram bijgekomen, weegt nu zo'n 1800 gram.

Met de andere poes komt ze goed overeen maar Sita is de baas.

Kitty en Snoesje

De poesjes hebben het goed naar hun zin. Ze zijn wel totaal verschillend waardoor we soms moeilijk kunnen geloven dat ze uit dezelfde nest komen.

Kitty (Kit) is wit/ros, super groot en zoooo aanhankelijk terwijl Snoesje wit/zwart is, klein en zoooo zelfstandig.


Elk heeft ook zijn favoriete speeltje... Kitty speelt graag met apennootjes van de papegaaien. Wanneer we de papegaaien vers voer geven staat hij altijd braaf te wachten tot we een nootje weggooien. Terwijl snoes er geen interesse in heeft. Hij dolt liever met een propje papier.
We laten ze sinds een maand ook dagelijks buiten gedurende een uurtje om ze aan de omgeving te laten wennen. In het begin aan de lits, maar nu mogen ze alleen. Buiten rennen ze samen achter de eikels die we in de tuin gooien of ze besluipen elkaar. Als ze niet komen als je roept kan je Snoes wel vinden op zijn favoriete verstop plekje in de haag... Kitty is een geboren klimmer. Heb hem al zowat uit alle bomen in de tuin gehaald.
Als er een ding is waar ze beiden dol op zijn dan is het een lekkende kraan. Ze kunnen er uren staan naar gapen (en af en toe eens likken natuurlijk)

Pebbels

Toen Linda en haar dochter Jenna naar Dixie ( alias Pebbels) kwamen kijken, woog de kleine spruit maar 500 gram en had nog veel zorgen nodig.

Hier volgt hun verhaal.

Met ons poppemieke Pebbles gaat alles nu prima, ze weegt ondertussen al 1,425 kg . Ze speelt met alles wat ze ziet, loopt naar onze 3 honden (wat ze eigenlijk nog niet mag, omdat ze toch nog iets te klein is voor die grote honden), eet goed, en slaapt nog veel. Ze heeft een van onze poezen zelfs zover gekregen dat die met haar speelt, en die slaapt normaal de hele dag.

Pebbles is sinds 19 augustus goed gegroeid, en al bijna een kilo zwaarder geworden.

Zita

Met Zita is alles heel goed, ze is heel aanhankelijk, lief en heel braaf. De kindjes mogen haar pakken en knuffelen, Als ze in mijn armen ligt is het juist een baby. Ze loopt nu ook al buiten dat heb ik niet zo graag, maar ja een poes binnen houden is niet zo gemakkelijk he ! Maar 's nachts mag ze niet buiten en dat lukt wel. Met Knuffel de kater komt ze al goed overeen, ze gaan dan samen op pad of spelen in de tuin.

Amedeeke (Basje)

Zoals beloofd hou ik je op de hoogte over onze Amedé, die ondertussen een nieuwe naam gekregen heeft. We hebben hem Basje genoemd.

De eerste 2 dagen hier bij ons thuis was hij echt bang. Hij kroop overal waar hij maar kon onder en achter. Zo heb ik hier en daar iets moeten afplakken om te vermijden dat ik hem echt niet meer terug vond. Ik was dan ook heel blij toen ik hem de eerste keer hoorde spinnen; voor mij een teken dat hij zich goed voelde op dat moment. En zo is het beetje bij beetje altijd maar beter gegaan. Steeds iets verder in ons huis en steeds minder en minder bang. En kijk, hij is hier nu 3 weken en heeft hier al zijn plaatsje verworven hoor. We proberen hem wel het één en ander af te leren want zoals het hoort bij een jonge poes, kruipt hij heel graag op de dingen en dat mag natuurlijk niet overal. 's Avonds als het hier lekker rustig is, ligt hij bij ons in de zetel en dan nog het liefst tegen mij aan of tussen mijn benen of zo. Het is een echt spinner; van het moment dat je hem aanraakt als hij ergens ligt, begint hij te spinnen. Ik moet zeggen dat ik daar ook van kan genieten.

Deze week zijn we ook terug geweest naar de dierenarts voor de 2e vaccinatie en de verdere uitleg . Maar dat is allemaal goed verlopen.

Hij loopt nu ook al buiten en komt steeds terug, als we hem roepen of eens met het etenskommetje op de grond tikken.

De kinderen hebben er ook veel plezier aan; korrels bijvullen, strelen en spelen, echt waar!

Celeste (Michou)

Celeste heet nu Michou.

Ze stelt het heel goed intussen. Mijn ouders zijn de eerste 2 dagen wel thuis moeten blijven omdat ze zich had verstopt in het chassis van hun auto. Daar letten ze dus goed voor op, zo ook van de wasmachine waarin ze graag eens gaat liggen. Ze is dus wel bang geweest, maar voorzichtigaan en zonder forceren komt ze uit haar schulp gekropen. Ze begint zich nu op haar gemak te voelen en spint al wanneer je nog maar naar haar kijkt. Zoals ze het bij mij gewoon was, wordt er veel tegen gebabbeld, waarop ze ook telkens een antwoordje klaar heeft.

Charlie

Pipa

Nu Pippa thuis is stopt ze niet meer met eten!

Ze zit terug vol leven, en speelt de hele dag door. We gaan ze wel blijven wegen voor de zekerheid.

Wij zouden je nog heel erg willen bedanken voor alle zorgen en voor het helpen met haar eetprobleempje.