.

Shiva

Dag Helga,

Met Shiva gaat alles goed. Ze heeft haar plekje gevonden, een zeteltje met wollen deken dat ze helemaal ingepalmd heeft. Verder heb ik haar leren kennen als een heel dominante kat, ze weet erg goed wat ze wilt en geeft niet af. Ze is ook erg slim,  heb haar geleerd wat 'Neen!' betekent en ze stopt meteen met haar gedrag als ik neen zeg. Erg handig als ze rus begint te spelen en haar tanden bovenhaalt.

Verder denk ik dat ze opgegroeid is met honden. Als ik bezoek krijg dan loopt ze grommend naar de deur, als ik bij een hond ben geweest dan ruikt de hele tijd aan mijn broek en trui terwijl ze dit bij andere katten niet doet.

Sinds enkele dagen heb ik ontdekt dat ze het geweldig vind om geborsteld te worden! Daar kan ze zo van genieten, als ik de borstel pak dan weet ze al dat er iets leuks gaat gebeuren en nestelt ze zich op mijn schoot.

Kortom: ik heb mijn handen vol met die eigenwijze kat maar ik zou haar voor geen goud meer kunnen missen!

Groetjes
Carmen en Shiva

Okki

Dag mammie Helga,

Hierbij een fotootje van mezelf, ik ben al veel gegroeid en weeg ondertussen al 2 .??kg, ik lust nog heel graag mijn lievelingsdrankje (vijo) dat jij  mij van in het begin gegeven hebt  (daarvoor dank).

S’ avonds doe ik niets liever dan bij mijn baasjes in de zetel te liggen knuffelen en spinnen, oh wat vind ik dat heerlijk!!!!

Tijdens de dag hou ik mij bezig met mijn speeltjes, lig ook op de vensterbank naar buiten te kijken, maar natuurlijk slaap ik ook veel!!!!

Zo dat was mij verhaaltje

Wil je mij eens komen bezoeken , je bent altijd welkom.

Alvast dank en een dikke knuffel

Mavis

Hallo Helga.

Mavis is een superpoes.

Hij speelt graag met zijn balletje.

En hij speelt ook graag met ons.

Als wij weg zijn dan is hij heel braaf.

Onze Mavis kan soms wel eens een deugniet zijn.

Maar dat vinden wij niet erg want hij is heel lief.

Groetjes van Mavis!

Lise en co

Moesti (Romeo)

Helga,

Hierbij een foto van een al flink gegroeide Romeo (die eigenlijk omgedoopt is tot Moesti).

Alles is dik in orde, het is nog steeds een even grote knuffelkat.

Groeten,

Familie Van Assche-Peeters

Grumpy (Miro)

Dag Helga,

In bijlage een foto van Miro. Miro stelt het heel goed in zijn nieuwe gezinnetje! Het is een heel lieve poes die graag komt vleien en verzot is op krantenpapier. Elke krant moet er aan geloven. Miro is allergisch aan kleurstoffen in kattenkorrels en hij kreeg overal natte ekzeemplekken. Gelukkig is dit met de juiste voeding opgelost (Hij krijgt nu sensible van royal canin)en de haren zijn ondertussen al bijna helemaal teruggegroeid. Deze week mag hij ook buiten maar hij is heel bang. We laten de deur op een kier en hij probeert eens een metertje naar buiten te komen maar bij het minste zuchtje wind vlucht hij terug naar binnen. 't Lijkt alsof hij nog nooit buiten geweest is. Iedereen durft de poes op te nemen, zelfs mijn echtgenoot!! Nogal een verschil met de vorige kat! Het enigste minpuntje is dat hij zijn nagels wel eens in de lederen zetels durft zetten dus liggen er nu op alle leuningen kussens en nu laat hij de zetels - voorlopig- met rust...

Groetjes,

Caroline

Oscar

Dag mama Helga,

Hier met Oscar.

Je kent me zeker nog, Ik ben het katertje dat een heel asiel bij elkaar kon schreeuwen omdat ik mezelf compleet had vastgestoken in krabpaal in mijn box.

Deze week bracht mijn mama mij naar de dierenarts. Ze vond dat ik nu groot genoeg was om mij te laten castreren. Waarom? Ik vond mezelf nu net zo stoer. Ik was de baas over mijn zus. Maar goed, wat moet dat moet, zeker?

Mijn mama zorgt echt wel goed voor mij en zegt steeds dat ik zo'n mooie jongen aan het worden ben. Mijn pelsje voelt aan als fluweel en glanst als een spiegeltje.

Ik heb sinds kort ontdekt dat op een schoot liggen heel gezellig is. Ik ga dan op mijn rug liggen zodat ik gestreeld kan worden op mijn buikje. Ook op de handen van mama lig ik heel graag wanneer ze bezig is op haar computer. Ik wil eigenlijk zo dicht mogelijk in haar buurt zijn. Ik heb dat afgekeken van mijn broer en zus want regelmatig krijgen we dan iets lekkers in de keuken. Dus erbij blijven, denk ik dan.

Alleen krijg ik onder mijn pootjes wanneer ik weer de kolder in mijn kop krijg en een vliegende pijl probeer na te doen, liefst in een begeleiding van hoge kreten. Neen, dan krijg ik een boze blik. Waarschijnlijk omdat mijn zus dat spelletje niet zo weet te appreciëren en gaat krijsen als een speenvarken.

Maar ik ben nu groot en verstandiger aan het worden en volgens mama zal het er wel uitgroeien.

Zo, dat was het dan weer voor nu.

Ik geef je een lief koppeke,

Oscar

Ziggy

Dag Magda,

Graag wil ik u laten weten dat ons Ziggy het goed stelt. Ze kan al goed spelen samen met haar "broertje".

Ziggy is zo'n grote keppe, ze komt zo graag vleien. Ze wordt nog altijd niet zo graag vastgehouden, maar ligt graag heel dicht bij om het schootje.

Groeten,

Nele, Ziggy en Jerom

Dino

Hallo ,

Wij hebben bij u vorig jaar een poes bij u gehaald. En met die poes gaat het zeer goed ! We zijn namelijk zeer content over onze poes, want het is een zeer brave !

Wij hebben naar u geluisterd en we laten de poezen om 18 u 30 binnen want op dat moment beginnen ze te jagen & we laten ze 's ochtends buiten als we gaan gaan werken !

En hij is al gecastreerd want hij heeft er een zusje bij !

Kastar, nu Diesel

Hallo Helga.

Alles is goed met Kastar. Ik heb hem wel een andere naam gegeven 'Diesel'.
Hij heeft zijn draai al gevonden in zijn nieuwe thuis.
Hij is nog steeds verzot op zijn muisje.
Ik heb een paar foto's toegevoegd.
Volgende maand wordt hij gecastreerd.
Hij eet en drinkt goed. Hij slaapt graag bij mij op bed.
Ik ben blij dat ik Diesel heb gevonden bij jullie.

Mvg
Jimmy

Mixie

Ik ben Mixie en dinsdag is het al een maand dat mijn moeke me bij jullie kwam halen. De rit met de auto vond ik maar niks, ik heb echt veel gehuild. Toen ik in mijn nieuw huisje kwam vertrouwde ik het toch niet ik heb me direct verstopt tussen de kleerkast en ben daar toch wel lang blijven zitten. Al die vreemde geluiden en die grote mensen ik was echt bang. Maar ik vond het wel goed dat mijn moeke me wat liet bekomen, na een paar uur ben ik toch te voorschijn gekomen en naar boven gelopen. Daar zag ik eten staan maar durfde er niet aankomen. Ik heb me dan maar verstopt onder een tafeltje en daar ben ik blijven zitten tot de kindjes naar boven kwamen die vertrouwde ik wel en ben direct eens gaan kennismaken. Maar s’nachts ben ik toch op de stoel onder de tafel gaan liggen, dat was lekker zacht. Het heeft toch een paar weken geduurd voor ik eigenlijk begon rond te lopen als er iemand was, maar nu gaat het al veel beter. Ik voel dat mijn moeke me heel graag ziet en ze heeft me de nodige tijd gegeven om te wennen. Wat ik super leuk vind is als moeke haar zetelbed opentrekt daar spring ik direct op en kan ik naar hartelust rollebollen. Moeke heeft ook plaats gemaakt op de venster zodat ik naar buiten kan kijken. Ik heb ook leuke speelgoedjes waar ik veel mee speel en moeke en de kindjes spelen dan mee dat ik vind super plezant.

Ik kan ook heel goed eten en ga netjes in de kattenbak, daar is moeke heel blij om.

Ik verschiet nog wel als er iemand boven komt die ik niet ken en zeker de poetsvrouw, morgen is het weer zover, ik zal me weer moeten verstoppen. Maar ik ga mijn best doen zodat ik dat allemaal gewoon wordt.

Ik vind het wel fijn dat mijn moeke verstaat dat ik een eigen karakter heb en dat ik misschien nooit zo zal worden als haar vorige poes “Zita”,ik mag mijn eigen zijn. Hier nog enkele foto’s van mij, zo zal je zien dat ik het echt naar mijn zin heb.

Lieve katteknuffel

Mixie

Pistache (Willemientje)

Dag Helga,

Hierbij een foto van Pistache (Willemientje). Ze stelt het zeer goed.

Ze is nog steeds heel speels, maar ook zo lief. Ze komt graag mee onder het dekentje liggen.

Met de hond komt ze ook al goed overeen. Ze gaat ook altijd kijken hoe dat hij eet en

speelt graag met zijn staart.

Bedankt dat we pistache nu bij ons hebben.

Vele groetjes van ons en Pistache

Muisje

Beste poezenvrienden,

Hier een klein berichtje!

We hebben sedert (03 10 12) 4 kleine poezenpootjes bij in huis! Een schat van een poesje die luistert naar de naam “Muisje”. Een kitten van 3 maand oud die komt van bij mama Magda.

Van harte dank voor deze schat, wij gaan ze een super leventje geven en ze neemt nu al een speciaal plaatsje in.

Een speciale dank aan “Mama Magda” voor de enorme inzet en de opvang van zoveel achtergelaten en verwaarloosde dieren.

Groetjes

Trees, Frank en Laura

Spooky

Dag Helga,

Hier een foto van Spooky. Zo zie je hem nog eens he! Hij is nog steeds zeer nieuwsgierig, speels en lief, we zijn echt dol op hem.

Groetjes !

Texas (ET)

Beste Berlinda,

Met E.T., nu Texas genaamd, gaat alles uitstekend! De poes die 23u50 min. sliep op een dag is nu 23u50 wakker op een dag! Het is een ongelofelijke speelvogel en een grote dief!

Hij heeft in Kittey zijn partner in crime gevonden en in Baby zijn slaapknuffel.

Ik denk niet dat hij in zijn leven al veel krabpalen gezien heeft want die van ons heeft hij al afgebroken.

Lore, Texas, Baby en Kittey

Groetjes en pootje

Chiekie (Enzo)

hallo helga,

hier ben ik enzo nu chiekie

ik ben nu een goede maand in mijn nieuwe thuis

ik heb het hier zeer goed en ben het al goed gewoon

ik mag overal gaan en staan waar ik wil

ik heb al een leuk speelkameraad gevonden waar ik naar hartelust mee kan ravotten en vechten hij is zoals een stiefpapa zijn naam is felix

na het spelen word ik door hem gewassen waarna we samen slapen

ook met de andere poezen kom ik overeen maar ze spelen niet veel zijn te lui (haha)

ook met de honden klikt het ik doe niets liever dan als ik ze zie komen ik mij verstop en dan ineens te voorschijn kom dan schrikken ze leuk hoor

ik ben een echte knuffellaar ik doe niets liever dan als het baasje in bed gaat eens goed gaan knuffelen en rollen en onder het deken kruipen

ik ga mee naar boven en zit te wachten tot ze in bed ligt en dan ben ik van de partij hoor

mijn baasje mag van mij niet lezen in bed want dan ga ik bovenop haar boek liggen ach nee he ik wil wel gestreeld worden he

mijn vrouwtje zegt dat ik een echt spinnewiel ben ze moet mij nog maar roepen en ik zet mijn motorke aan rrrrrrr

ik doe ook niets liever dan op de vensterbank liggen en naar buiten kijken wat er allemaal gebeurt (want ik mag nog niet buiten )

en als mijn vrouwtje aan het koken is zit ik vanop een veilge afstand alles te keuren maar o wee als ze aardappelen schilt dan moet ik toch die schillen pakken he en als ik er een heb loop ik er vlug mee weg want dat is leuk ik heb er mij ook al eens gerold maar dat vond het baasje niet zo leuk want ik was zwart

allez nu ga ik wat slapen want ik ben moe van al dat typen

liefste helga ik wil je nog bedanken voor de goede zorgen die ik bij je mocht ontvangen hetgeen je doet voor al mijn soortgenootje is bewonderswaardig duizendmaal dank

groetjes chiekie en tot laters

pootje en een dikke knuffel

Dizzy

Dag Helga, 

Hierbij een fotootje van Dizzy, in februari heeft zij mij uitgekozen om voor haar een gouden mandje te bezorgen, en nu willen we je graag onze kerstwensen doorsturen :)

Ze is rotverwend, maar is dan ook moeilijk om haar niet graag te zien, is wonderbaarlijk dat het beestje zoveel vertrouwen kan tonen in ons, nadat ze een slechte start in het leven gehad heeft, gelukkig dat jullie er waren om haar op te vangen !

Dus hierbij willen we u nog eens bedanken voor alle goede dingen die jullie doen voor die lieve poezen !

Groetjes van poezemie Dizzy en haar dienaar Sandy

Noodles (Lovely) en Flavie (Happy)

Dag Helga,

Gisteren waren Noodles (Lovely) en Flavie (Happy) één jaar bij ons.
Het zijn twee deugnieten. Ze halen allerlei kattenkwaad uit, zoals
kerstboomklimmen, kerstbalrollen.
Ze zijn verzot op hazelnoten. Noodles is een echte knuffelkat en Flavie is
graag op haar gemak, maar kan ook genieten van een lange streelbeurt.
Het zijn echte huiskatten, in de winter gaan ze bijna niet buiten, hooguit 5
minuten.
Wat het huiselijk werk betreft is Noodles heel geīnteresseerd. Flavie
bekijkt het van op afstand.
Als de bel rinkelt vluchten zij naar boven, ze zijn niet gesteld op bezoek.

We hebben er al veel plezier aan beleefd.

Juna

Beste Helga,

Hier ons Juna ( kitten van Queenie ) die we eind juli bij jou zijn komen halen.

Zoals je ziet stelt ze het héél goed. Het is wel een wildebras : zo heeft ze al 2 teentjes gebroken door te wild te zijn op de krabpaal, maar dat is heel mooi genezen allemaal ( we hebben haar toen wel een paar weken in haar bench moeten steken zodat haar teentjes mooi konden herstellen, dat was niet simpel want ze brak haar bench bijna af J )

In december is ze gesteriliseerd en nog dezelfde avond liep ze hier al rond alsof er niets gebeurd was.

Ze eet alsof het haar laatste keer is en ze zou zelfs uit ons bord komen pikken en dieft overal waar ze kan…ze krijgt nochtans eten genoeg, maar toch… en ze is ook een haantje de voorste, altijd kattekwaad uit halen maar ze is o zo lief. Ze is nog nooit buiten geweest ook al hebben wij kattenluikjes overal voor onze andere katten, en we gaan het ook niet stimuleren want wild als ze is, zou ze zo onder een auto lopen en ik mag het niet gedroomd hebben.

Wij wensen jou en je geliefden een fijn Nieuwjaar toe met vooral een goede gezondheid !

Shelly, nu Marie

Hoi Helga,

Ze heeft haar 1ste dagje/nachtje heel goed doorstaan.

Bij thuiskomst was haar 1ste werkje alles eens grondig verkennen. Nadat ze gezien had dat het goed zat, kwam ze zich nestelen in de zetel dicht bij ons. Zo een "feelke"... En spinnen dat ze kan...

Heerlijk om naar haar te kijken, is echt een lieveke.

Bedankt om haar zo goed op te vangen en te verzorgen... Wij nemen met veel plezier de goede taak van jullie over en gaan haar met heel veel liefde vertroetelen en verzorgen...

Micha

Beste Helga,

Bij deze willen wij jullie graag een Vrolijk Kerstfeest en de
allerbeste wensen voor het Nieuwe Jaar toewensen.

Micha is ondertussen 4,5 maand bij ons en is uitgegroeid tot een leuk
vrouwepoezetje. Alles gaat met haar opperbest en ze is een zeer lief
en aanhankelijk poesje. Maar soms haalt ze wel een beetje (veel?)
kattekwaad uit. Graag voegen wij nog enkele recente foto's toe van ons
Micha.

Vriendelijke groeten en tot mi(g)auw,

Micha
Anne-Mary, Hugo en Matthias