Zo mooi ...

Zino

Dag Helga,

Hier een beetje nieuws over Zino. Hij heeft een heel goede start gemaakt bij ons, de 2e dag voelde hij zich al merkelijk op het gemak. Schrik van onze Snoet en Juna heeft hij niet, integendeel, hij zoekt ze op om mee te spelen, maar daar hebben de 2 dames nog niet echt veel zin in. Maar hij wordt toch vrij goed aanvaard, meer dan eens blazen naar hem doen Snoet en Juna niet. Hij is zodanig lief en flink dat we hem enkel s’nachts in zijn bench steken, overdag, zelfs als we niet thuis zijn mag hij vrij binnen rond lopen zowel boven als beneden. En als hij ’s morgens heel vroeg door mijn man uit zijn bench gelaten wordt en zijn portie natvoer gekregen heeft, komt bij naar boven getrippeld bij mij en nestelt hij zich bij mij in bed, knuffelen en spinnen, zo een lieveke !!! Om van te smelten, hij is effectief heel aanhankelijk.

We zijn heel gelukkig met hem ! Hij eet goed, slaapt goed, gaat netjes op zijn bak ( en zelfs op de bak van Juna haha ), breekt af en toe het kot eens af, maar dat nemen we er graag bij en ik voel dat het niet lang meer gaat duren dat Juna met hem gaat willen spelen.

Groetjes en nog eens bedankt !

Wendy

Mixie

Hey Helga,

Het is weer een poosje geleden dat ik nog iets van me heb laten horen.

Met Mixie gaat het uitstekend, het is een zeer lieve en brave poes. Ze is beste maatjes met Wiske ons hondje, ze spelen en flodderen een ganse dag en soms slapen ze te samen, het is echt schattig om te zien.

Ze loopt constant achter me aan en kan me geen minuut missen.

Hier nog enkele foto’s van ons dikkertje, ze weegt maar 5kg.

Ik kijk alle dagen naar je site, zo altijd mooie katjes, maar ik durf geen meer nemen. Het heeft heel lang geduurd eer ze me vertrouwde en dan gaat  dat weer iets anders zijn voor haar en ze is het nu gewoon.

Lieve groetjes

Claire

Baylo (vervolg)

Hallo, 

Met Baylo gaat alles goed! Hij is al flink gegroeid...

Het is een actieve speelvogel en 's avonds komt hij bij ons in de zetel liggen! :-)

Hij geniet wel van de aandacht!

Hier zijn ook nog een paar fotootjes...

Groetjes, 

Tom & Elke

Wolf en Pluisje

Wolf en Pluis, 2 schatjes van katjes!

... zijn het nu al goed gewend in het huis in de Knokstraat.

Bij Julie en Thomas; ons kleine paradijsje!

Met zachte en warme slaapplaatsjes, heerlijke maaltijden, veel knuffels en streeltjes en een  tuin om in te ravotten.

Wat een geluk dat we hen hebben gekozen!

Al vanaf de eerste minuut had Wolfje ons hart gestolen, en Pluisje met haar koddige lieve snoetje moest ook mee! De 2 tijgertjes uit een nest van 5.

Graag willen we Helga, collega's en alle andere vrijwilligers van VZW Dier Onder Dak heel erg bedanken voor de goede zorgen en alle tijd en energie die jullie besteden aan deze lieve diertjes!

Wij zullen Wolf en Pluis alvast een goede thuis bezorgen!

Julie en Thomas, Wolf en Pluis

Tuurke

Hoi, mijn naam is Tuurke. ik ben geadopteerd op 1 januari 2013.
De eerste dagen waren natuurlijk wennen, zowel voor mij als voor mijn baasjes. Ondertussen voel ik mij de koning te rijk, ik krijg op tijd en stond mijn eten (ik durf al eens mijn baasjes te plagen de zondagmorgen rond 6uur omdat ze mij eten zouden geven, hihi).
 Ik heb een mand en dekentje en een zeteltje om in te slapen, mr het liefst van al slaap in het grote bed.
 De afspraak was nochtans dat ik 's nachts in de living moest blijven, mr mijn baasjes hebben ondertussen verbouwingen gedaan en ze moesten op hun matras slapen in de living, dus...
En speeltjes dat ik heb, andere katten zouden jaloers op mij zijn. Ik heb geleerd om mijn balletjes te brengen bij mijn baasjes, in de zetel, in bed, in bad,...
Alle aandacht moet naar mij gaan, alle geburen kennen mij al want ik durf al eens achter vliegen zitten en dan moet ik nogal toeren uithalen aan de vensters.
Naar buiten gaan mag niet (we wonen in de stad), mr ik heb een bandje en als het niet te druk is, mag ik eens tot aan het trottoir en heb ook al een nr het park geweest, mr ik was nog wat te bang.
De aquarium is voor mij ook een uitdaging, mr ik krijg dan onder mijn voeten van mijn baasje.
Mijn bazinnetje werkt nu altijd thuis, maar als ze te lang in haar kapsalon aan het werken is, zit aan de deur te janken tot ze eens komt kijken. (die truc werkt nog altijd).
Op de foto's ben ik nog jonger en dunner of nu, ik weeg toch ongeveer 5 kg, niks is veilig voor mij. Ik mag nog liggen slapen, als de deur van de koelkast hoor, ben ik paraat.

Tot zover mijn verhaaltje over mijn geslaagde adoptie.

Helga, nog eens bedankt vr de goede zorgen, dier onder dak is een echte aanrader. xxxx
 

Twisco

Dag mama Benedicte,
 
Zo'n grote jongen ben ik dus al geworden.
Krijg ik aub ook een miauw-verhaaltje, ik stanogal graag in the picture weet je!
Wat kun je zoal over mij vertellen! Wel bvb. dat ik gisteren in het afwaswater ben gevallen,
dat om te koken ze met z'n tweeën moeten zijn, de ene om mij in bedwang te houden, de andere maakt dan het eten klaar. Als ze gaan eten vlieg ik in de gang want ik
pik het eten uit hun bord!
Een echte brave jongen ben ik niet maar toch vinden ze mij de liefste jongen ter wereld.
Ik heb mijn muis al 2x een bad gegeven in mijn drinkbakje, nu ziet ze helemaal wit.
Toch benadrukken dat ik volgens mama en papa een zeer propere kater ben, ze hebben nu veel minder werk dan toen mijn voorgangster Kira hier nog woonde.
 
Kopje en pootje van Twisco, ook aan mama Helga.
 
T w i s c o

Zeppi en Gizmo

Hallo Helga,

Hier weer een berichtje van Zeppi en Gizmo.

Afgelopen zaterdag waren ze 2 weken bij ons en ze doen het super goed.

Het zijn dikke vriendjes van elkaar ( en van ons!) en ze spelen, vechten en slapen samen.

Zeppi volgt ons overal en is zeer alert. Soms mogen we hem knuffelen, maar wanneer dat beslist hij zelf J

Gizmo is de vriend van iedereen en laat zich altijd aaien.

Ze zijn zeer goed opgevoed door jullie, want ze hebben nog niets kapot gemaakt en hangen zelfs niet in de gordijnen.

Zindelijk waren ze vanaf dag één, zalig!

Vanavond mogen ze mee naar de dierenarts.

Gizmo voor zijn laatste spuit, en Zeppi mag mee voor een eerste kennismaking met onze dierenarts.

Vele groetjes van ons

Pierre & Mirjam

Baylo

Hallo,

Alles gaat goed met Baylo, hij heeft zijn weg hier goed gevonden. Hij is heel nieuwsgierig en lief.

Hij moet ook niet meer hoesten, dus dat is ok.

Groetjes,

Elke en Tom

Bonzo

Een maand geleden reden we richting Oost-Vlaanderen om de kleine Bonzo te adopteren. We kwamen niet terecht in een koud asiel maar in een echt kattenparadijs.

We kregen een leuke rondleiding van Helga. We kregen alle katjes te zien, van de kleintjes die net aangekomen waren tot de anciennekes. In de laatste kamer zat Bonzo te wachten. Mijn hart begon al sneller te slaan toen ik de kamer binnenging. Alle andere katjes kwamen nieuwsgierig kijken maar Bonzo lag heel rustig op ons te wachten in zijn hangmatje. We beloofden Helga om Bonzo een goede thuis te geven en we kregen nog enkele speelgoedjes mee die Bonzo nog steeds koestert.

Bonzo heeft zich heel snel aangepast bij ons thuis. Hij komt heel graag bij ons in de zetel liggen en hij houdt erg veel van zijn speelgoedjes. Elke ochtend komt hij ons wekken om geaaid te worden en hij spint dan de hele wereld bij elkaar J. Hij is heel nieuwsgierig en heel lief.

We zijn heel gelukkig met onze kleine rakker en we willen Dier Onder Dak en ook Helga enorm bedanken om alle goede zorg.

Elise en Wim

Molly

Beste

Het leek ons leuk om jullie op de hoogte te stellen hoe het gaat met Molly

Ze stelt het heel goed.

Molly brengt haar tijd liefst door met te luieren op haar krabpaal of door het raam te kijken.

’s Avonds komt ze liefst bij ons zitten en slaapt elke avond op bed.

Groetjes

Milly, alias Tori

Hallo iedereen,

Mijn naam is Milly en met veel plezier gun ik jullie even een blik in mijn luilekker poezenleven. Sinds vrijdag 5 juli ben ik in een gouden mandje terecht gekomen. Mijn baasjes zijn me eerst komen ophalen bij lieve opvangmama Helga, waar ik het heel fijn had met mijn broertjes en zusjes. 

Toen ik later die dag aankwam bij het huis van mijn nieuwe baasjes was ik heel erg schuchter, bang en onder de indruk van alles wat ik hoorde en zag. Voor mij was het een heuse belevenis. Alle indrukken waren nieuw en schrikten mij af. Wat was ik bang! Ik verstopte me meteen in huis. 

Gelukkig had mijn baasje een engelengeduld (en veel lekker eten!). Mijn baasje heeft uren op de grond gezeten en gewacht tot ik naar haar toe durfde komen. Ze was heel erg lief en knuffelde mij meteen. Ik mocht ook in de zetel liggen op haar schoot en op heel veel dekentjes. Ik vond dat zo fijn dat ik sindsdien beetje bij beetje ontdooide. Na enkele uren voelde ik mij helemaal thuis en op mijn gemak. Sindsdien spin ik de pannen van het dak! Mijn baasje vind dat heel schattig heeft ze gezegd. Ik geniet nu met volle teugen van het 'schootjeszitten' en het geknuffel. Ook al het lekkere eten vind ik super. Iedere dag eet ik mijn buikje rond.

Uiteraard ben ik ook op ontdekkingstocht gegaan in huis. Met mijn goede speurneus vond ik meteen een grote krabpaal en een heleboel kussentjes (allemaal voor mij alleen - JOEPIE!). Oja, en dan heb ik nog niks gezegd over de speeltjes, die zijn helemaal top. Het liefst van al speel ik met mijn baasje haar pantoffels of met Tuurke (de kleine ukkepuk van een chihuahua). Ik hou ervan om achter hem aan te lopen, te knuffelen, te doen verschieten en ermee te ravotten. Als ik hem niet zie in huis, zoek ik hem overal! Mijn baasje heeft in mijn oor gefluisterd dat ik binnenkort groter en sterker zal worden dan Tuurke, cool hé! Ik zal het altijd opnemen voor hem en hij voor mij. 

Ik ben erg blij met mijn baasjes en ze hebben mij toevertrouwd dat zij ook heel erg blij zijn met mij. Ze hebben zelfs gezegd dat ze mij helemaal niet meer zou willen missen. Toen heb ik lekker luidkeels gespind en hen kopjes gegeven! 

Over enkele maanden ben ik groter en zal ik nog eens een briefje schrijven! Tot dan!

Daaaag!

Vele likjes, gespin en een lief kopje,

Milly

PS: ik wil heel veel groetjes doen aan opvangmama Helga en haar bedanken omdat ik mee mocht naar het huis van mijn lieve baasjes! 

Pucci

Hallo Helga !

Hier eindelijk wa nieuws over pucci !

Het is al n ferme jongen geworden hoor , endat is eigenlijk nie te doen van zo n speciaal poesje !

We zijn er allebei tukkezot van en het is echt n grote kapoen maar we kunnen er niet boos op zijn

hij is toch zo lief !

Na 7 u s avonds gaat hiij niet meer buiten ( of het is als wij buiten zitten ) en slaapt altijd in zn huisje s nachts .

Ook als we weggaan zit hij daar maar kun je hem nie mee straffen want hij zit daar graag want is daar gekweekt é?

Wij moeten er veel mee lachen vooral als hij doet wat niet mag (op tafel,kast en aanrecht liggen) en als we dan reclameren babbelt hij tegen en ook als hij slaapt en we gaan erbij babbelt hij ganse zinnen nie te doen !

Gans de dag loopt hij buiten in wei en in hof maar komt honderd keer binnen en is weer weg de luikjes vliegen nogal open !

En s avonds is het dan knuffeltijd zowel bij mij als bij Martin we zijn soms jaloers op elkaar !

We denken nog heel veel aan Picco maarja dat is voorbij maar hebben daar veel verdriet van had en zullen hem nooit vergeten maar vertroetelen Pucci voor twee !

Saluukes Helga en tot later

Christine (en Martin)

Poesie

Hallo,

Keppegem hier  

Om jullie oproep op Facebook te bedienen zit aan deze mail een foto van Poesie. Dat is een katje dat van bij jullie komt, ze is van onze buurvrouw Bea(trijs) uit de Zandweg te Machelen.

Poesie vereert ons meermaals per dag met een bezoekje en ze houdt ook een oogje in het zeil op onze weide en tuin.

Jullie mogen altijd langskomen op onze kinderboerderij, ons adres = Zandweg 18 te Machelen.

Tot ziens,

Bart, Brigitte en Keppegem

Pommie

Dag Magda,

eerst en vooral superbedankt om ons zo'n superkatje te bezorgen!

Pommie leek zeer schuw en bang, maar ze werd het meteen gewend hier.

Ze komt altijd op de schoot en zit graag hoog, zoals op je schouders.

Ze miauwt als ik naar beneden kom, echt superlief katje!

Bedankt!

Diesel (Alias Kastar)

dag helga.

het gaat super goed met diesel (kastar) 

wij zijn onlangs verhuist, maar dit is zeer goed mee gevallen.

hij heeft er dan ook een vriendje bij gekregen, geen poes maar een hondje (malteser)

hij kan het er heel goed mee vinden, zij doen niet anders dan ravotten en samen een dutje te doen! maar ook ik krijg enorm veel liefde en vriendschap van diesel. hij kan niet verdragen dat ik een ander dier de aandacht geef want dan komt hij tussen beide, zeer schattig!

hij moet dan ook nog altijd steeds weten waar ik mee bezig ben, en slaapt het liefst op mijn borst. hier heb je twee mooie foto's van diesel. bedankt voor die mooie vriendschap die ik bij jullie heb gevonden!

groetjes jimmy 

Levi

Hallo,
 
We zijn nu al een dik jaar verder sinds de adoptie en gisteren heeft Levi zich nog eens van zijn beste kant laten zien.

Groetjes,
Doïna

Moby

Beste,

Vorige week is onze poes voor de deur doodgereden, het verdriet en gemis heeft mij er toe aangezet een nieuwe poes te zoeken via een vriend kwam ik bij jullie terecht en 

ben daar heel goed ontvangen. ik stond versteld van de inzet van jullie team die de poezen met de grootste zorg behandelen.

Toen ik mijn situatie had uitgelegd werd ik zeer goed geinformeerd wat het in huisnemen van een poes en de zorgen die het nodig heeft betreft.

Ik kan er steeds terecht als ik vragen of problemen heb aangaande de verzorging van onze poes.

Ik zou het iedreen aanraden als je een poes aanschaft, het heeft enkel voordelen ze is goed verzorgd, gezond en gechipt en je heeft een dier een fijne thuis!!!

Amy & Atina

Dag Helga,

Atina heeft wat tijd nodig gehad om te wennen, maar heeft ook haar draai gevonden. Als iemand aan de computer zit, komt ze op de stoel ernaast liggen zodat we op tijd en stond eens over haar buik kunnen krabben. Amy heeft haar vaste stek in de zetel helemaal voor haar alleen, maar kruipt ook even graag mee in de kleine knusse hoekjes die Atina steeds uitkiest. Het is dan wel wat wringen om er bij te passen, maar dat lukt voorlopig nog net.

Vooral tussen 21h en 24h is het hier de laatste dagen al veel ambiance geweest, dat is hun meest actieve moment van de dag (gelukkig zijn wij dan meestal ook nog wakker) en ondanks de vrij kleine ruimte leggen ze samen best wel wat afstand af. Amy is gek van alles dat ritselt. Ik had een paar pingpongballetjes en dergelijke in huis gehaald, maar geen interesse. Haar favoriete speeltjes zijn die grijze muis die van bij jullie is meegekomen en een prop krantenpapier. Daar is ze al uren zoet mee geweest. Amy jaagt die prop de hele kamer door. Atina wacht liever gewoon af, rustig onder een stoel ofzo, tot die prop langs haar neus passeert om dan in één vlotte haal de buit binnen te halen. En dan is het ravotten om uit te maken wie verder met die prop mag spelen natuurlijk.

Als ze moe zijn van al dat rennen en springen, dan is de banenendoos ook erg in trek. Ik had er één mee met boodschappen in, en tegen dat mijn boodschappen uitgeladen waren, zaten er een kat in. 'k Heb ze dan maar gewoon laten staan en ze wordt erg vaak gebruikt: om zich in te verstoppen, om doorheen de gaten naar elkaars poten te vangen, of als "uitvalsbasis" tijdens de jaagspelletjes.

Zoals je hoort, voelen Amy en Atina zich al helemaal thuis.

Groetjes,
An & Philippe

Kara

Beste Helga,

Ik had beloofd nog eens iets te laten horen van Kara. Ze stelt het goed. Gaat intussen wel elke dag naar buiten aan een bandje zodat ze gans de tuin kan verkennen (zie foto). Ze speelt veel en heeft graag ons gezelschap. Sinds ze naar buiten mag bijt ze niet meer aan onze planten (maar buiten eet ze wel meteen een paar sprietjes gras). Ze drinkt nog steeds veel en heeft enorm veel interesse in al onze kranen...

Veel groetjes,

Koen en Sophie

Baileys alias Pralientje

Dag opvangmama Helga,

Herken je mij nog? Vroeger heette ik Pralientje, maar hier word ik nu Baileys genoemd. Mijn nieuwe gezin adopteerde mij op 12 juli 2012 omdat ze toen hun Simba verloren waren, dat is nu al bijna een jaar geleden! 

In het begin was ik een beetje bang en verstopte ik mij, ik verliet mijn plekje enkel wanneer ik alleen was met de andere kat en er geen mensen bij waren. Maar nu is dat al veel beter! Ik laat mij aaien, borstelen en oppakken en ik spin zo vaak ik kan. Ik ben ook goeie vriendjes met de andere kat, soms is hij een echte ‘gentleman’.

Omdat ik heel graag buiten ben (zeker als de zon schijnt) staat mijn gezin er op dat ik een halsbandje draag. Het heeft een belletje waardoor ze mij altijd horen aankomen.

 Dankjewel lieve opvangmama om zo goed voor mij te zorgen en mij de kans te bieden om een nieuw gezinnetje te vinden dat zo van mij houdt. Ze zouden mij hier niet meer kunnen missen!

Veel groetjes en Miauwtjes

van Bai

Pluche

Hallo,

Bijna 2 jaar geleden kwamen wij pluchke halen bij jullie ze kwam uit een nestje van drie.. Ik wou even laten weten dat alles goed gaat met haar, hoe gaat het met haar zusje en broertje?
 
In bijlage heb ik een foto van pluchke gestoken, zoals je zal zien is het een flinke madame geworden.