Zo mooi ...

Gizmo en Zeppi - Augustus 2014

Goedemiddag Helga,

Zoals deze week beloofd hier weer een foto van onze 2 grote vrienden.

Deze foto is gemaakt toen Zeppi en Gizmo ons aan " het uitzwaaien" waren
toen we naar ons werk gingen.
U kan begrijpen hoezeer we aan hun gehecht zijn na 11 maanden.
Sinds April ( toen waren ze beide bijna 1 jaar ) mogen ze ook buiten lopen.
Ze blijven gelukkig dicht bij ons in de buurt en spelen vooral met elkaar in
de tuin.
We zijn juist terug van 2 weken vakantie, uiteraard zonder de poezen...
We hebben ze natuurlijk gemist, maar nadat we thuis zijn, zijn ze als
mogelijk nog aanhankelijker geworden.
We kunnen onze vrienden zeker niet meer missen!

Groeten
Mirjam

Sveti - Augustus 2014

Hallo,
 
Alles zeer goed met Sveti. Het is een heel lief beestje. Ze kent haar weg al goed in huis en heeft haar favoriete plekjes gevonden :) Veel leven in huis en 's avonds ligt ze bijna een ganse avond op mijn schoot... Heel gezellig!
 
Ze kan er wel niet tegen als ik aan het koken ben (zoals alle poezen denk ik...) Ze denkt dan waarschijnlijk dat ik voor haar een potje aan het maken ben. 

Het is wel moeilijk om er niet aan toe te geven als ze dan zo zielig staat te kijken!
 
We zijn alleszins dikke maatjes en ik denk wel dat ze hier graag is.
 
Groetjes,
Eline

Maroes (alias Kisha) - Augustus 2014

Hallo Helga,

We zijn zéér blij met haar, het is een ganse verandering in ons gezinnetje. Ze is speels maar ook zeer aanhankelijk. En nieuwsgierig zoals elk gezond katje...

Respect voor jullie werk en zorg!!

Kira - Augustus 2014

Beste Helga,

Kira is een schat van een kat, enkel gedurende de terugrit heeft ze zich laten horen, ze was zo een lange tijd in die box en in de wagen natuurlijk niet gewoon.
Wanneer we thuis gekomen zijn heeft ze eerst gans haar nieuwe omgeving verkend, maar al vlug was ze aan het spelen.
Ze heeft zich zeer vlug aangepast en komt reeds spontaan bij ons liggen en vleien.
Deze nacht heeft ze zich tussen ons genesteld om te slapen !

Beste groeten van Christiane en Raf.

Pukkie - Augustus 2014

Toro - Juli 2014

Toen ik vorig jaar op 8juli 2013 de opvang eens kwam bezoeken, zag ik tss al de lieve kittens een rostje zitten die mij direct opviel, hij was zo aandoenlijk en cute! Toen ik hem opnam zag ik dat zijn beide oortjes waren gehavend, de reden was niet gekend, hij was zo gevonden met de rest van zijn broertjes en zusjes. Het was eigenlijk niet de bedoeling om nog een katje te adopteren aangezien we er al 10 hadden! Maar toen hoorde ik dat hij al enkele keren werd afgewezen omdat zijn oren niet 'perfect' waren!! Ik was zo onthutst daarover dat ik dezelfde dag nog met mijn man besloten heb om Toro'tje een warme thuis te geven, voor ons is iedere poes perfect! Ze verdienen allemaal een warme en liefdevolle thuis , no mather wath!!

Vele grts , Sabine, geert , Toro en de rest van onze poezen bende :-)

Simba - Juli 2014

Maandag 16 juni heb ik Simba geadopteerd, en ik laat je weten dat hij zich volledig thuis voelt.

 Simba de Koning jaja hij voelt zicht echt koning ter rijk   

mvg groeten Tim

Beste Lucréce en opvangmama’s,

Pukkie - Juli 2014

Mila

Mila is het beste wat me tot nu toe is overkomen! In bijlage vindt u enkele foto' s van haar; deze foto's zijn van op mijn computer en zijn niet recent; ik zal binnenkort ook eens een mail sturen met wat recente foto's van op mijn gsm. Ik ben héél blij dat ik een kat geadopteerd heb bij jullie. De opvangmama  had haar Lady genoemd, maar ik heb haar naam wel veranderd in Mila, omdat ik dat mooier vond. Mila is (al van dag 1) een super lieve, aanhankelijke, knuffelpoes die niet graag alleen is en altijd op of naast of tegen iemand wil liggen. Sinds de eerste dag gaat Mila in haar kattenbak, ligt ze op haar krabpaal, speelt ze met ons en knuffelt ze met ons. Op dag 1 werd ik al continu gevolgd door Mila, overal waar ik ging wou ze mee en kwam ze op mijn schootje liggen, zelfs terwijl ik op de wc zat! Mila en ik hebben een super goede band, maar ook tegenover andere mensen/gezinsleden is Mila erg aanhankelijk. Ze eet enkel korrels (Royal Canin), snoepjes en tonijn; iets anders (zoals vlees) moet ze precies niet hebben. Haar lievelingsplekjes om te slapen zijn een mensenschoot, een donsdeken, haar krabpaal, haar dekentje in de zetel of een kleerkast; in het laatste geval moeten we soms echt even zoeken tegen dat we haar hebben gevonden!

Ik ben een grote dierenvriend en heb heel veel bewondering voor wat jullie doen. Stiekem ben ik ook een beetje jaloers en ik wou dat ik in de toekomst iets gelijkaardigs kon doen.. Ooit misschien!

Met vriendelijke groeten

Joëlle

Baylo - juni 2014

Hey, 

Met mij gaat alles goed. Ik amuseer mij heel erg met mijn baasjes.

Ze spelen veel met mij en geven mij ook vaak een dikke knuffel!

Ik word ook verwend met lekkere snoepjes en aaitjes van mijn lieve baasjes! :-)

Ik ben de koning van het appartement.

In bijlage vind je een foto van mij. :-)

Groetjes, 

Baylo

Mixie - Juni 2014

Hey Helga,

Hier een foto van Mixie. Het gaat heel goed met haar.

Ik heb er heel veel vriendschap van, en ze voelt zich hier heel goed op haar gemak.

Groetjes

Claire

Oscar - Juni 2014

Beste,

Vandaag was het feest in ons huis want Oscar is hier intussen een maand.

Wat zijn we al blij geweest gekozen te hebben om een volwassen kat te adopteren van bij Dieronderdak.

Vooreerst een welgemeende proficiat aan allen die hun steentje bijdragen aan Dieronderdak en hartelijk dank aan Lucrèse voor de fantastisch goede zorgen voor Oscar en andere katten.

Oscar voelde zich meteen lekker thuis in de wagen en bij ons thuis. Aan de kleine hond moest hij wat wennen, maar zittende op het hoge mandje in zijn krabpaal, nam hij de tijd om de hond gade te slaan en eraan te wennen of leefde hij zich een verdiep hoger -waar de hond niet komt- uit.

Oscar was perfect zindelijk en proper en, alhoewel hij geen kitten meer is, is hij heel speels.

Het is zo leuk om hem te zien spelen. De eerste avonden keken we geen TV, maar keken we naar de kat (en nadien samen met de kat TV).

Hij is heel aanhankelijk en van de eerste dag kwam hij naar ons toe om te spinnen, neuze-neus te doen, kopjes te geven, op je schoot te liggen enz. Hij kan ook heel voorzichtig zich heel dicht tegen je aan vleien.

Intussen is hij best al dikke vriendjes met het kleine hondje en zoeken ze (voorzichtig om elkaar niet te bruuskeren) elkaars gezelschap op.

Oscar probeert het hondenmandje eens uit en het hondje doet hetzelfde in de poezenmand en geen van beiden maakt er een probleem van, Oscar gooit zijn piepmuis naar de hond die er ook graag met speelt, het hondje houdt zich in om de kat niet te doen schrikken etc.

Oscar heeft vele plaatsen waar hij graag relaxt (languit met de buik bloot en zijn poten bengelend naar rechts en links) en intussen moet dat niet meer hoog en droog zijn, maar doet hij evengoed bijvoorbeeld een tukje naast het hondje op het tapijt.

Knuffels en rondgedragen worden vindt hij leuk en hij kan dat ook grappig aangeven door met zijn poot een teken op je schouder te geven.

We zijn jullie oprecht dankbaar dat jullie met dieronderdak Oscar (en andere katten) zo een goede opvang hebben gegeven (en geven) en blij dat we deze leuke poes Oscar in ons gezinnetje mochten opnemen.

Bedankt!

Vriendelijke groeten,

Angélique

Zoë - Mei 2014

Beste,
Een tijdje geleden hebben wij bij jullie het katertje Zoe geadopteerd.
Bij deze kunnen we jullie vertellen dat alles beter dan goed gaat!
Zoe heeft zijn plaatsje volledig gevonden in ons gezinnetje en geniet van een waardig katten leven.
Mvg
Marleen van Riet, Zoë, Robbe (kinderen), Sofie (konijn) en Zoe ( de lieve kater)

Quicky - Mei 2014

Quicky stelt het nog steeds zeer goed. Hij is speels maar ook zeer lief. Hij zit in de living en keuken terwijl de andere poes de rest van het huis heeft. We brengen ze nu alleen samen als we erbij zijn. Hij is vorige nacht en vandaag terwijl ik gaan werken was zeer flink geweest. We vinden hem niet overdreven druk. Gewoon een normale kitten.Hij ligt nu zeer rustig naast mij in de zetel te slapen. Alleen aan de tafelmanieren moet nog wat gewerkt worden ;)
Groetjes Sinaida

Tainy - mei 2014

Hallo dier onder dak en Helga,

Hier een verhaaltje van tainy

hallo dier onder dak,

hier ben ik dan, na 2 weken voel ik mij hier al thuis hoor, bij aankomst kwam ik al onmiddellijk in contact met de 2 oudere poezen ten huize, na wat gebrul werd ik al snel opgenomen in de groep en nu zijn we goede vriendjes.

De eerste dag stopte ik me nog graag weg waar het kon alhoewel ik niet veel vond dus stopte ik me maar IN een kussen.  Daarna ging ik op verkenning, alle kamer keurde ik grondig en plots ontdekte ik een poezenluik naar buiten, mmm, naar buiten, jahoor het was een poezentuin, waw gras voor mij alleen (alle delen met m’n 2 vriendjes), een uitkijktoren waar ik alles zag en zij mij niet , tof. Nu zit ik daar uren verse lucht op te snuiven, vogeltjes kijken en naar de blaadjes te kijken die opdwarrelen. De 2de  nacht sliep ik al op bed met de andere 2 poezen, zalig,  wat lag ik daar te genieten en te spinnen.

Oja, ik ben wel kieskeurig geweest op gebied van eten, ik at graag mijn natvoer maar moest ook korrels eten, ik krijg niet altijd natvoer hoor maar als mijn buikje grolde kon ik niet anders dan korrels eten. Nieuwe geluiden amai die moest ik nog leren kennen hoor, de bel, een deur, …… nu ben ik die al een beetje gewoon.

Mensen die langsgekomen zijn vinden mijn blauwe ogen ook zo mooi, maar

Ik voel mij hier echt thuis, en mijn baasje is verliefd op mijn mooie blauwe ogen.                           

Dank u dier onder dak voor die goede gezellige thuis die je me gaf

Tainy

Groeten,

sandra

Apple - mei 2014

Dag Dier Onder Dak,

Mijn bazinnetje leerde mij kennen als een lichtjes schuwe kat die bij de
eerste ontmoeting liever wegkroop dan gestreeld te worden. Na een dikke
week in mijn nieuwe huis, ben ik al helemaal op mijn gemak en geniet ik
van alle aandacht die ik hier krijg.
Toen ik hier aankwam, was de grote zetel meteen mijn favoriete plek (om
onder te kruipen dan toch). Wat was het allemaal eng. Een nieuwe
omgeving, nieuwe mensen, help! Onder de zetel was ik veilig. Maar ik
miste al snel de aandacht en de knuffels, dus ik kwam er toch al snel
terug onderuit en dan kreeg ik heel veel liefde en knuffels. De eerste
dagen schrok ik wel nog vaak van soms de kleinste dingen, terwijl veel
luidere geluiden mij dan weer niks deden!
Ik ging al snel op verkenning in de living en de keuken, maar ik bleef
toch vaak terugkeren naar de veilige zetel. 's Avonds kwam ik tot leven:
dan liep ik hier gezellig rond, kroop al eens bij mijn bazinnetje in de
zetel en liet me uitgebreid strelen en knuffelen.
Intussen slaap ik veel liever in mijn mand aan het venster ipv. onder de
zetel. Ook vind ik het leuk om op de vensterbank te slapen en door de
ruit te kijken.
Ik heb hier ook een kattenkasteel, maar daar heb ik nog nooit op
gesprongen. Ik heb er wel al enkele keren goed mijn nageltjes aan
gescherpt. Mijn bazinnetje heeft dat precies liever dan aan de nieuwe
zetel. Mijn speelgoed interesseerde me eerst niet, maar intussen vind ik
het al wat leuker. Ik ben geen grote speelvogel, maar 's nachts leef ik
me er wel eens mee uit.
Sinds ik hier al goed op mijn gemak ben, wil ik ook graag de andere
plaatsen in het huis verkennen, zoals de gang, de garage en boven. Ik
ben vrij goed in ontsnappen, hihi! En als ik dan terug in de living zit,
dan ga ik toch wel luid miauwen aan de deuren in de hoop dat mijn
bazinnetje medelijden krijgt en mij nog eens op verkenning laat gaan.
Mijn vorige baasjes hebben mijn naam gekozen: Apple. Mijn nieuwe
bazinnetje ging mij eerst een andere naam geven, maar toen ze mij leerde
kennen vond ze Apple goed bij mij passen: het is een rustige en
zachtaardige naam, net als mijn karakter!
Graag zou ik Helga en Karen willen bedanken om zich over mij te
ontfermen en geduld met mij te hebben. Zij hebben mijn bazinnetje
overtuigd dat ik toch niet zo'n bange kat was, en intussen ben ik hier
supergraag en geniet ik van alle aandacht!

Lief pootje,
Apple


Groetjes,
Stephanie

Frodo - Maart 2014

Hallo,

Hier ben ik dan,

mijn naam is Frodo,

het nieuwe vriendje van het zoontje Aron.

Graag wil ik mee met mijn baasje in bad of de douche ,

dat mag niet van mijn bazinnetje maar toch maak ik vlug mijn pootjes nat,

ook zou ik heel graag bij mijn vriendje Aron slapen,

mag wel mee om nog een goede nacht te wensen maar erbij slapen mag niet,

toch verstop ik me vlug onder zijn bedje voor eventjes tot mijn bazinnejte merkt dat ik nergens te zien ben

en oeps gevonden , dan vind ik het leuk haar eens een tik te geven met mijn pootje.

Bij mijn baasjes mag ik wel slapen en knuffelen met mijn baasje .

's Morgens en 's avonds speelt Aron heel veel met mij, dat vind ik leuk en als hij in zijn bedje ligt, cross ik nog eens vlug door het hele huis.

Ik ben heel lief en aanhankelijk maar ook een grote deugeniet .

Bedankt opvangmama's van Dier onder Dak dat jullie me opgevangen hebben

en een nieuwe thuis hebben gegeven .

pootje van Frodo

Mixie - Maart 2014

Dag Helga,

Hier nog eens wat nieuws van Mixie. Het is echt een schat van een poes. Ik denk dat ze hier heel graag is ze kan spinnen en ronken dat het een lieve lust is. En zo lief en aanhankelijk maar als ik weg ben weent ze en bij mijn thuiskomst is dat  nog al een verwelkoming hoor dan stormt ze naar beneden en moet ik haar eerst knuffelen.

Met Wiske, het hondje, gaat het ook super goed het zijn de beste vriendjes.

Lieve groet

Claire

Mila - Febr.2014

Hier ben ik weer! Ik ben nu ondertussen wel wat groter geworden na mijn laatste mailtje naar jullie. 

Geloof het of niet maar ik ben bevriend geworden met de grote berner sennen hond, hij heeft zelfs soms wel wat bang voor mij maar dat doe ik maar voor te spelen hoor! Ik wil af en toe wel eens naar buiten maar dat mag nog niet, dan miauw ik eens heel hard en dan zijn ze hier direct daar voor mij te troosten. Nu ja, ik ben een echte kattin geworden! En ohja kieskeurig ben ik eigenlijk ook wel op eten, ik krijg hier af en toe kip of vis maar ik eet dat alleen maar als ik goesting heb! De mensen hier begrijpen niet zo goed waarom ik het niet altijd op eet maar ja jij eet toch ook enkel iets op als je er goesting in hebt? Ik mag ook af en toe bij mijn vriendjes hier op het bed slapen, maar 's nachts ben ik eigenlijk liever actief dus maak ik ze hier wakker en spring ik eens op ze voor te spelen, maar daar zijn ze precies niet altijd blij mee. 

Hallo iedereen,

Ik krijg hier echt heel veel aandacht en dat is leuk want ik heb wel eens anders geweten toen ze mij achter hebben gelaten, gelukkig hadden jullie mij gevonden waar ik jullie nog eens hartelijk voor bedank! 

Ik heb mijn baasje hier aangespoord om jullie te steunen voor erelid te worden en ze gaat er deze week voor zorgen, goed he?

Om af te sluiten wil ik toch wel even een klein grapje maken,

ik miauw veel langzamer als daar in Oost-Vlaanderen, sinds ik in Limburg woon. 

Het is niet meer miauw maar miaaaaauw!

Lieve mensen daar,

heel veel pootjes en likjes.

Mila